تکنولوژی ساختمان های پیش ساختهکه در انگلیسی Prefab technology گفته می شود، انقلابی در صنعت ساخت و ساز ایجاد کرده است. حالا دیگر شما می توانید قطعات یک ساختمان را مثل یک اسباب بازی لگو روی هم بچینید. شرکت استرالیایی هیکوریاخیرا موفق به انجام این ایده آن هم روی یک ساختمان ۹ طبقه با نام One9 شده است. این ساختمان که در عرض ۵ روز به اتمام رسید، از ۳۶ مدول پیش ساخته تشکیل شده که علاوه بر راحتی و سرعت در ساخت، ویژگی های پایدار (سازگار با محیط زیست و طبیعت دوست) هم دارد. از جمله آن ها می توان به سیستم بازیافت آب مصرفی و پنل های خورشیدی برای گرم کردن آب اشاره کرد.
با اینکه این ساختمان از مدول های چیده شده ساخته شده است، گروه هیکوری معماری ساختمانش را معماری مدولار نمی داند، چرا که آنها از مدول هایی با اندازه های متفاوت در این ساختمان بهره جسته اند. آن ها می خواستند در ساخت این آپارتمان به استفاده ی حداقلی از مواد و انرژی پایبند باشند و به همین دلیل از سیستم (Unitised Building System (UBاستفاده کردند. سیستم UB که یک روش صرفه جویانه از نظر زمانی در فرآیند های پیش ساخته است، توسط «نوندا کاتسالیدیس» معمار استرالیایی توسعه پیدا کرد. با این روش می توان آپارتمان هایی با ویژگی های پیچیده معماری مثل تراس های معلق را به راحتی و در سرعت بالا ساخت.
در حال حاضر وان ناین بلند ترین ساختمانی است که با این روش ساخته شده، اما طراحان گروه هیکوری می گویند این سیستم قابلیت ساخت خانه های ۷۰ طبقه را هم دارد. برج وان ناین ۳۴ واحد یک و دو خوابه را در خودش جای داده، –که هر کدام از این واحد ها دارای کفپوش هایی از چوب طبیعی، فرش های با کیفیت و بالکن های بزرگ هستند.– این برج ۹ طبقه علاوه بر اینکه رتبه انرژی ۶ ستاره را از آن خود کرده، به امکانات رفاهی مخصوص وسایل حمل و نقل پایدار هم مجهز است. مثل ۳۴ پارکینگ امن برای دوچرخه و دسترسی به برنامه ی اشتراک گذاری ماشین با نام GreenShareCar .
در ادامه تصاویری از مراحل نصب و شکل نهایی این خانه ی ۵ روزه را ببینید.
پذیرش آگهی متنی و تصویری در نشریه خوارزمی