Quantcast
Channel: خوارزمی، نشریه اینترنتی برترین های آی تی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4823

زمانی برای تغییر: چرا باید به لینوکس شانسی دوباره داد

$
0
0

مهدی فتاحی: بعضی مردم مشتاق تجربه‌های تازه و آزمودن عرصه‌های جدیدند و برخی محافظه‌کار ترند و کمتر از عادت‌های آشنای خود فاصله می‌گیرند. شاید شما هم از کاربرانی باشید که به سیستم‌عاملی غیر از ویندوز یا مک فکر کرده‌اند و سالها پیش لینوکس یا به عبارت درست‌تر گنو/لینوکسرا امتحان کرده‌اند.. یا شاید از کسانی باشید که اسم لینوکس را شنیده‌اند ولی هیچگاه آن را از نزدیک ندیده‌اند.

9-29-2014 7-16-28 PM

شاید از کسانی باشید که نام لینوکس را می‌شنوند چنین تصویری به ذهنشان می‌آید و بی‌خیال می‌شوند.

9-29-2014 7-03-39 PM

اگر پاسخ شما مثبت است، باید به شما بگویم که در چند سال اخیر لینوکس تغییرات و پیشرفت‌های زیادی داشته و اکنون زمان آن است که شانسی دوباره به خود و به این سیستم عامل بدهید. برای امتحان کردن لینوکس، اوبونتو شاید بهترین انتخاب باشد. سیستم‌عاملی آزاد، رایگان و امن که اکنون یکی از بهترین گزینه‌ها برای کامپیوتر‌های خانگی به حساب می‌آید.

9-29-2014 7-05-12 PM

در این نوشته به برخی از پیشرفت‌های اوبونتواشاره‌ می‌کنیم:

۱- برنامه‌های بیشتر

تعداد برنامه‌های کاربردی که برای لینوکس نوشته شده‌اند در چند سال اخیر بیشتر شده است. توزیع مشهور اوبونتو اکنون داری یک مرکز نرم‌افزاری به نام Software Center (چیزی شبیه App Store آیفون و مک) است که در آن می‌توانید انبوهی از برنامه‌ها را جستجو و با یک کلیک نصب کنید. از انواع مرورگرها گرفته تا پخش‌کننده‌های صوت و تصویر، بازی‌ها، برنامه‌های علمی و تحقیقاتی و … همه در دسترس شما هستند.

9-29-2014 7-06-26 PM

همانطور که اشاره شد برای دانلود برنامه‌ها نیازی به جستجو در سایت‌های مختلف ندارید، و همه چیز در Software Center در دسترس شماست. برنامه‌های آشنا و محبوبی مثل Dropbox، Viber، Skype، VLC و .. نسخه لینوکسی دارند.

9-29-2014 7-07-15 PM

علاوه بر این، با محبوب شدن برنامه‌های تحت وب، اکنون انبوهی از این برنامه‌ها از طریق مرورگر کروم در لینوکس قابل استفاده هستند. کروم به شما اجازه می‌دهد میانبر این برنامه‌ها را به دسکتاپ یا منوی برنامه‌های خود اضافه کنید و به اصطلاح آنها را با سیستم‌عامل خود یکپارچه کنید.

9-29-2014 7-07-54 PM

۲- حل مشکل نرم‌افزارهای اداری یا Office

یکی از بزرگترین موانع کاربران برای کار با لینوکس وابستگی آنها به مجموعه نرم‌افزاری Office مایکروسافت و برنامه‌های محبوب Word, Excel و Powerpoint بود. اکنون می‌توان گفت این مشکل تا حدود زیادی حل شده، هم با پیشرفت برنامه‌های اداری لینوکس و هم به دلیل رشد سرویس‌های ابری.

مجموعه اداری LibreOffice‌ پیشرفت‌های زیادی داشته و به خوبی با قالب‌های آفیس سازگار است و بر روی لینوکس، مک و ویندوز اجرا می‌شود. می‌توانید اسناد نوشته شده با لیبره‌آفیس را با فرمت‌های مایکروسافت ذخیره کنید، یا به صورت مستقیم به PDF تبدیل نمایید.

9-29-2014 7-08-54 PM

اگر همچنان آفیس مایکروسافت را ترجیح می‌دهید، می‌توان نسخه آنلاین این برنامه‌ را به راحتی در مرورگر استفاده کنید و تنها یک اکانت Outlook.com کافیست تا شما Word، Excel و Powerpoint اوریجینال را اجرا کنید. فایلهای شما در سرویس ابری One Drive مایکروسافت ذخیره می‌شوند و روی تمامی کامپیوترها و موبایل و تبلت خود به آنها دسترسی خواهید داشت! همانطور که می‌بینید، می‌توان به راحتی میانبر این برنامه‌ها را در منوی برنامه‌ها اضافه کرد.

9-29-2014 7-09-38 PM

9-29-2014 7-10-19 PM

مجموعه ابزارهای اداری گوگل با نام Google Docs حتی قویتر و کاراتر از One Drive است و زبان فارسی را هم به خوبی پشتیبانی می‌کند. فایلهای خود را می‌توانید با فرمت‌ آفیس مایکروسافت ذخیره کنید یا به اشتراک بگذارید.

همینطور که می‌بینید از نظر برنامه‌های آفیس کمبودی وجود ندارد. با راه‌حل‌هایی مثل Google Drive و OneDrive، روز به روز از تعداد افرادی که مایکروسافت آفیس نصب می‌کنند کاسته می‌شود.

۳- سازگارى سخت‌افزارى بهتر

لینوکس روزبروز از سخت‌افزارهای بیشتری پشتیبانی می‌کند و اکثر سحت افزارها را به طور خودکار شناسایى میکند. معمولا بعد از نصب لینوکس به نصب هیچ درایورى نیاز ندارید و کارتهای صدا، گرافیک، شبکه، چاپگر و … به طور اتوماتیک شناخته میشوند. درایور کارتهای گرافیک NVIDIA و AMD روی مخازن نرم‌افزاری وجود دارند و با یک کلیک نصب می‌شوند.

9-29-2014 7-10-54 PM

۴- نصب ساده‌تر

آن زمانی که نصب لینوکس یک کار پیچیده فنی به حساب می‌آمد اکنون به تاریخ پیوسته است و نصب لینوکس شاید از نصب ویندوز هم آسانتر باشد. برنامه هاى نصب لینوکس بسیار کاربرپسند و ساده شده‌اند و نصب آن در زمانی بسیار کوتاهتر نسبت به ویندوز انجام می‌شود. دیگر نیازى به پارتیشن بندى هاى پیچیده نیست و لینوکس به راحتى در کنار ویندوز شما نصب میشود. روی یک لپتاپ امروزی می‌توانید در کمتر از ۱۵ دقیقه لینوکس را نصب و اجرا کنید!
در هنگام نصب می‌توانید نصب در کنار ویندوز را انتخاب کنید و اوبونتو به طور خودکار کنار ویندوز نصب می‌شود، بدون اینکه اطلاعات شما کوچکترین صدمه‌ای ببیند.

9-29-2014 7-11-28 PM

۵- بازی‌های واقعی برای گیمر‌های حرفه‌ای

با آمدن Steamبه لینوکس، بازی‌هایی بسیار عالی و باکیفیت در اختیار شماست. همینطور در Software Center بازی‌های زیادی وجود دارد. کافیست سری به اینجابزنید و ببینید چه بازی‌هایی به لینوکس آمده‌اند.

9-29-2014 7-12-07 PM

۶- دسکتاپ‌های مدرن و زیبا

در لینوکس شما چند پوسته گرافیکی زیبا و مدرن از جمله GNOME و KDE و Unity را در اختیار دارید که بر حسب سلیقه خود می‌توانید یکی از آنها را انتخاب کنید، یا همه را در کنار هم داشته باشید و هر بار با یکی از آنها کار کنید. بعضی از دسکتاپها بیشتر شبیه ویندوز هستند، برخی شبیه مک، و برخی هم شما را به یاد رابط کاربر گوشی‌های موبایل می‌اندازند. اگر تنوع‌طلب و مشتاق تجربه‌های تازه باشید، لینوکس هفته‌ها و ماه‌ها شما را سرگرم‌ خواهد کرد. سه تصویری که در زیر می‌بینید مربوط به یک سیستم است، و من در هر بار ورود (login) یکی از دسکتاپهای موجود را انتخاب کرده‌ام:

9-29-2014 7-12-44 PM

9-29-2014 7-13-17 PM

9-29-2014 7-13-52 PM

۷- اجرای ویندوز و مک در دل لینوکس

به کمک Virtualboxیک کاربر عادی می‌تواند به راحتی ویندوز و مک را به صورت مجازی درون لینوکس نصب و استفاده کند. با قدرتمند شدن پردازنده‌ها و افزایش حافظه RAM کامپیوتر، می‌توانید به راحتی یک ماشین مجازی را در کنار بقیه برنامه‌های خود اجرا کنید، بدون اینکه سیستم کند شود.

۸-  پشتیبانى بهتر و سریعتر

لینوکس هم بهتر و کم اشکال تر شده و هم رفع اشکالات آن ساده تر از قبل شده است. با مراجعه به سایتهایى مثل AskUbuntuو انجمن کاربران اوبونتوبه راحت ترین و سرراست ترین شکل میتوانید جواب سوالتان را پیدا کنید، گاهی در کمتر از یک دقیقه.

۹-  به‌روزرسانی‌های امنیتی منظم 

در اوبونتو همواره بروزرسانی‌های امنیتی دریافت می‌کنید و سیستم شما همواره مجهز به آخرین وصله‌های امنیتی خواهد بود.

9-29-2014 7-14-31 PM

گرچه هنوز لینوکس برنامه هاى کاربردى کمترى نسبت به ویندوز و مک دارد، اما اکنون به خوبى نیازهاى یک کاربر عادى را پوشش مى دهد. بله، شما هنوز نمی‌توانید آیتونز و فوتوشاپ را روى آن اجرا کنید، اما در عوض نرم‌افزارهای جایگزین و یک سیستم عامل سریع، امن و پایدار در اختیار خواهید داشت که به ویروس و بدافزار آلوده نمى شود، و مرتبا بروزرسانى میگردد.

هنوز مطمئن نیستید که لینوکس برای شماست یا نه؟ بهترین راه این است که امتحانش کنید! خبر خوب این است که برای امتحان کردن لینوکس نیازی به نصب آن ندارید! اوبونتو را از ubuntu.comدانلود کنید، آن را بر روی DVD یا فلش مموری رایت کنید و کامپیوتر خود را با آن بوت کنید. به این ترتیب می‌توانید پیش از نصب آن را امتحان کنید و اگر دوست داشتید به راحتی نصبش کنید.



پذیرش آگهی متنی و تصویری در نشریه خوارزمی


Viewing all articles
Browse latest Browse all 4823

Trending Articles