توقف ابولا در ظاهر بسیار ساده به نظر میرسد: تشخیص بیماران، تفکیک آنها از دیگران و درمان. در بیش از ۵۰ درصد موارد، درمان بیماری کاری از پیش نبرده و بیماران جان خود را ازدست میدهند.
برای انجام عمل تفکیک سازی بین بیماران و افراد سالم، دولتها، نهادهای مدنی و بهداشت عمومی به این نتیجه رسیدهاند که باید اطلاعات مردم راجع به نحوه تشخیص بیماری و همچنین پیش بینی مکان گسترش آن افزایش پیدا کند.
دقیقا در همین مرحله شناسایی و افزایش آگاهی است که «آزمایشگاه دینامیک شبکه و علوم شبیه سازی» در ویرجینیاتک آمریکا که بخشی از انستیتوی بیو-انفورماتیک ویرجینیا است، اوایل ماه جاری میلادی تصمیم گرفت تا کنفرانس ده روزهای را ترتیب دهد که طی آن اپلیکیشنی برای مقابله با یکی از مرگبارترین بیماریهای جهان طراحی شود.
«کاتلین ریورز» دانشجوی دکتری در آزمایشگاه گفته شده میگوید ما از چند ماه پیش در حال مدل کردن نحوه شیوع بیماری ابولا هستیم و احساس میکنیم که باید بیش از این تلاش کنیم.
او میگوید برنامه نویسی و اپیدمولوژی-بیولوژی دو دنیای کاملا متفاوت هستند که کمتر پیش میآید که کسی در هر دو زمینه خبره باشد. مشکلات فراوانی وجود دارند که میتوان در حد تقاطع این دو عرصه آنها را حل کرد.
نتیجه آن کنفرانس این بود که ۸۰ نفر که در زمینههای کامپیوتر، اپیدمولوژی و فیزیک کارشناس هستند دور هم جمع شده و برای حل مشکل با هم همکاری میکنند. در هفتههای آتی قرار است اطلاعات تحقیقی حاصل از این همکاری در نهایت به عنوان یک محصول کامپیوتری به دنیا عرضه شود.
یکی از مهمترین نکاتی که باید رعایت شود این است که از آنجا که ابولا یک بیماری مهلک است که تمام جامعه با آن درگیر میشود، اپلیکیشن مورد نظر نباید فقط مختص نخبگان باشد. با طراحی یک اپلیکیشن مناسب، این امیدواری وجود دارد که اپلیکیشن به دست همه رسیده و خود مردم بتوانند با انجام کارهای کوچک و موثر در برآیند نهایی به توقف ابولا کمک کنند.
ریورز تاکید میکند که مردمی که در جنگی واقعی با ابولا در غرب آفریقا با آن دست و پنجه نرم میکنند، قهرمانان واقعی هستند. ما فقط تلاش میکنیم تا از آنها حمایت کنیم.
منبع: Fastcolabs
پذیرش آگهی متنی و تصویری در نشریه خوارزمی