Quantcast
Channel: خوارزمی، نشریه اینترنتی برترین های آی تی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4823

دانشمندان می توانند صداهای درون ذهن تان را شنیدنی کنند

$
0
0

وقتی دیگران صحبت می کنند و شما می شنوید، نورون های خاصی در مغز شروع به فعالیت می کنند که هر کدام روی فرکانس صدایی خاصی تنظیم شده اند. برایان پَسلی و تعدادی از همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا به این دانش دست یافتند.

بنابراین آن ها به این تفکر رسیدند که: “اگر شما متنی را در روزنامه یا یک کتاب می خوانید، صدای خودتان را می شنوید.” پس چرا این صداها را با زیر نظر گرفتن فعالیت مغز رمزگشایی نکنیم؟ این تفکر مشابه ایده ساخت BrainPort است، وسیله ای که به شما اجازه می دهد با زبان تان ببینید.

چگونه؟ در ادامه مطلب می خوانیم.

 

چشم ها، گوش ها و تارهای صوتی، جنبش و حرکت خاصی ندارند، تنها یک سری اعمال را ضبط کرده و باقی موارد به عهده مغز خواهد بود. بنابراین اگر ورودی و خروجی دیگری برای مغز در نظر بگیریم، احتمالا قادر به ترمیم برخی مشکلات مثل معلولیت در تکلم هم باشیم.

رمزگشای فکر، طی پروسه ای که الگوریتم ها را به صورت جداگانه ثبت می کند ساخته شده. فعالیت مغزی فردی که مورد آزمایش قرار می گیرد در ۳ مرحله ثبت می شود. در مرحله اول از فرد خواسته می شود که متنی را بلند و شیوا بخواند تا پایه ی آزمایش شکل بگیرد. در مرحله بعدی این فرد، متن را باید برای خودش بخواند و در نهایت هم عملا هیچ جنبش فکری نداشته باشند و به ذهن خود آرامش دهد.

این آزمایش به تیم محققین اجازه می دهد که در هر ۳ مرحله متوجه فعالیت هر دسته از نورون ها شوند. بر اساس جنب و جوش سلول های عصبی، آماری ارائه می شود که به تفکیک نشان می دهد در مقاطع مختلف، چه اتفاقاتی در مغز رخ داده. بنابراین رمزگشا قادر خواهد بود که نورون های فعال در مرحله دوم را به راحتی از باقی سلول ها تمیز دهد و بر مبنای حرکت آن ها کلمات را بازسازی کند.

در حالی که آمار به دست آمده خیره کننده هستند اما این تکنولوژی زمان بسیار زیادی برای تکمیل خود نیاز دارد. محققین می گویند شاید تبدیل فکر به صدا اندکی به تخیل نزدیک باشد اما روزی فراخواهد رسید که می توانند سخنوری را برای هر ناتوانی ممکن کنند.



پذیرش آگهی متنی و تصویری در نشریه خوارزمی


Viewing all articles
Browse latest Browse all 4823

Trending Articles