زمانی که گوگل پروژه لون را در ژوئن سال گذشته معرفی کرد، بسیاری از متخصصین بالن نسبت به موفقیت پروژه مردد بودند. هدف گوگل نگه داشتن بالن ها به مدت ۱۰۰ روز در هواست در حالی که هیچ کس حتی نزدیک این رقم هم نرسیده است. بالن های NASA حداکثر ۶۰ روز می توانند در آسمان باقی بمانند و گوگل قصد دارد این رقم را دوبرابر کند و البته کمترین هزینه را هم داشته باشد.
پر لیندستراند، متخصص بالن ها به Wired گفت: “قطعا غیر ممکن است. با هر کسی که می خواهید در جامعه علمی صحبت کنید. حتی ۳ هفته هم بسیار نایاب است.”
اما، گوگل امروز از یک سری پیشرفت ها و دستاورد هایش رونمایی کرد که یکی از مهم ترین آن ها The Marathoner است، بالنی که ماه جولای از نیوزیلند به آسمان رفت و ۱۳۴ روز بعد در شیلی به زمین نشست.
ماهش کریشناسوامی، یکی از مسئولین بالارده پروژه لون می گوید: “وقتی که شروع کردیم، ۱۰ روز یک دستاورد بود. سپس به ۳۰ و پس از آن به ۷۰ رسیدیم و حالا رسیدن به ۱۰۰ روز یک چیز عادی است.”
پایداری، نتیجه آزمایش های سخت گیرانه بود: “حتی یک شیار کوچک، فرضا ۲ میلی متر، می تواند هفته ها از عمر یک بالن را کم کند و پیدا کردن یک سوراخ ۲ میلی متری روی سطح ۶۰۰ متر مربعی مانند یافتن سوزن در انبار کاه است. من سعی داشتم راهی برای جلوگیری از نشتی پیدا کنم و یک شب، حین مکاشفه متوجه شدم.”
کریشناسوامی و تیمش از تست های انجام شده الکترواستاتیک و مایع روی لوازم بهداشتی استفاده کردند تا جنس ماده استفاده شده در بالن را تغییر و عمرش را افزایش دهند.
در کنار ماراتونر، پروژه لون چند دستاورد مهم دیگر هم داشته. The Sprint Star، سریع ترین بالن گوگل است که ۳۲۴ کیلومتر در هر ساعت حرکت می کند. The Frosty Survivor تا دمای منفی ۸۳ درجه سانتی گراد را تحمل کرده.
برای دریافت اطلاعات دقیق تر و بیشتر می توانید منبع را مطالعه نمایید.
پذیرش آگهی متنی و تصویری در نشریه خوارزمی