دوربین آیفون 6، 8 مگاپیکسلی است و گلکسی اس 6 یک دوربین 16 مگاپیکسلی دارد، اما میزان شارپ بودن و وضوح تصاویر در هر دو یکی است. ولی چرا؟!
خیلی از مردم فکر میکنند که هر چه میزان مگاپیکسل یک دوربین بیشتر باشد، عکسهای بهتری میگیرد. در واقع سازندگان از این حقه استفاده میکنند تا مشتریان بیشتری بدست آورند.
در تئوری هر چه تعداد پیکسها بیشتر باشد، عکس با کیفیتتر خواهد بود.
پیکسلها در سنسور دوربین و برای گرفتن نور قرار میگیرند. هر چه سنسور بزرگتر باشد، پیکسلهای بیشتری روی آن قرار میگیرد و از این رو عکس گرفته شده شارپتر و بهتر خواهد بود، اما هر چه تعداد پیکسلهای روی سنسور بیشتر شود، باید اندازه آنها هم کوچکتر شود و هر چه پیکسل کوچکتر باشد، نور کمتری جذب میشود. اینگونه است که عکسهای گرفته شده پر از نویز خواهند بود.
یکی از راههای مقابله با چنین وضعیتی بازتر نگه داشتن شاتر برای جذب نور بیشتر است، اما در این حالت حتی اگر شاتر برای مدت زیادی هم باز باشد نتایج تار خواهند بود، مخصوصا در موقعیتهایی که نور کم است. غیر از الجی جی 4، دیگر دوربینهای قرار گرفته در اسمارتفونها، به کاربر امکان کنترل شاتر را نمیدهند.
اما اگر پیکسلها بزرگ هم باشند، عکسها شارپ نخواهند بود. این همان اتفاقی است که در دوربین اچ تی سی وان ام 8 افتاده است. دوربین آلتراپیکسل این اسمارتفون در واقع 4 مگاپیکسلی است، پیکسلهایی که اندازهای بزرگتر از پیکسلهای معمولی دارند. این نوع دوربین عملکرد بهتری در نور کم دارد، اما کیفیت کلی عکسها آنقدرها هم زیاد نیست، زیرا 4 مگاپیکسل توانایی جذب نور برای ارائه جزئیات کافی را ندارد.
پس به خاطر داشته باشید که برای داشتن عکسهای خوب باید تعادل مناسبی بین پیکسلها و اندازه سنسور ایجاد شود.
دوربین آیفون 6 دارای یک سنسور 2.2/1 اینچی با 8 مگاپیکسل است، اما اس 6 یک دوربین با سنسور 1.9/1 اینچی دارد و 16 مگاپیکسل در آن قرار میگیرد. در واقع این دو دوربین عملکرد متفاوتی برای ارائه نتایج مشابه دارند.
پذیرش آگهی متنی و تصویری در نشریه خوارزمی