Quantcast
Channel: خوارزمی، نشریه اینترنتی برترین های آی تی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4823

۵ مورد ضروری که باید در طرح کسب‌وکار (Business plan) گنجانده شود

$
0
0

طرح کسب و کار

طرح کسب‌وکار (Business plan) چیزی نیست که ساده پنداشته شود. با اینکه بسیاری از کارآفرینان آن را کاری تشریفاتی می‌دانند، نوشتن یک طرح کسب‌وکار موضوعی بسیار حیاتی است. نه تنها به این دلیل که منجر به جذب سرمایه‌گذاران، خریداران و کارگذاران بر اساس چشم‌انداز طرح می‌شود بلکه به ارائه‌ی نقشه راه تجارت مورد نظر کمک می‌کند.
طرح کسب‌وکار می‌تواند طولانی، پیچیده و دلهره آور باشد، بنابراین به ۵ مورد ضروری که بدون توجه به سرمایه باید در هر طرح کسب‌وکاری وجود داشته باشد، اشاره می‌کنیم.

۱- مفهوم کلی
هدف اصلی هر طرح کسب‌وکار، بیان مفهوم کلی اهداف شرکت و چگونگی دستیابی به این اهداف است. این قسمت طرح اغلب به سه جزء تقسیم می‌شود: خلاصه‌ای جامع، شرح شرکت و محصولات/خدمات.

خلاصه‌ی جامع، مقدمه‌ای کوتاه است که شرح می‌دهد چه کسی شرکت را اداره می‌کند و چه چیزی ارائه خواهد شد. در ادامه، شرح شرکت می‌آید که شامل ساختار شرکت، کارکنان اصلی، ماهیت کسب‌وکار و اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت می‌باشد. سرانجام توضیح محصولات و خدماتی می‌آید که قرار است شرکت فراهم نماید و نشان می‌دهد چطور این کسب‌وکار با پیشنهادات منحصربه‌فرد خود برجسته خواهد ماند.

۲- تحلیل بازار
هر کارآفرین باید ثابت کند نسبت به آنچه قرار است انجام شود درک کاملی دارد. تحلیل بازار، مخاطب هدف را به تفصیل شرح داده همچنین یک دید کلی از صنعت مورد نظر ارائه می‌دهد. جزییات رقبا نیز می‌تواند در این قسمت بیان گردد. هرچه ارزیابی محیط جزیی‌تر باشد، احتمال اینکه مخاطب اعتماد کند بیشتر است.

۳- استراتژی
سرمایه‌گذاران می‌خواهند جزییات کار و چگونگی دستیابی به موفقیت را بدانند. بعنوان مثال اگر کارآفرینی اجاق گاز بدون شعله طراحی کرده باشد، باید توضیح دهد چرا این گاز بهتر است، هم بعنوان محصول و هم بعنوان کسب‌وکار. چرا این مدل کارآمدتر است؟ چطور پایدار می‌ماند؟ این کسب‌وکار در ۶ ماه یا یک سال آینده و یا حتی فراتر از آن چطور پیش می‌رود؟

۴- سازمان
این مورد گزارش کاملی از چگونگی عملکرد شرکت ارائه می‌دهد. طرح‌ریزی اینکه شرکت پس از دریافت مقدار مشخصی بودجه و یا رسیدن به میزان پیش‌بینی شده‌ای از درآمد، چگونه رشد خواهد کرد کار هوشمندانه‌ای است. این بخش به پروژه‌های ناشناخته اعتبار داده و توانایی‌های بالقوه شرکت را فاش می‌کند.

۵- مباحث مالی
طرح کسب‌وکار باید نشان دهد چطور ایده‌ی شما کسب‌وکاری سودمند است، پس تحلیل مالی امری ضروری است، بخصوص برای استارتاپ‌ها که باید طرحشان را به سرمایه‌گذاران آینده‌نگر بفروشند. کارآفرینانی که پیشینه‌ای از اطلاعات مالی خود ندارند می‌توانند بودجه‌ی خود را برای ۵ سال آینده بر اساس رشدی پیش‌بینی شده طرح‌ریزی کنند.

برگرفته از: www.entrepreneur.com



پذیرش آگهی متنی و تصویری در نشریه خوارزمی


Viewing all articles
Browse latest Browse all 4823

Trending Articles