این طور مواقع معمولا فکرهایی به سرمان میزند، فکرهایی که غالبا بعد از رفع مشکل از یادمان میرود، اما گویا بر و بچههای سایت FunnyHacksبعد از رفع مشکل، رنج لحظات بیشارژ بودن را از یاد نبردهاند و ایده روشن کردن لپتاپ را با باتریهای AA پی گرفتهاند و در کمال تعجب عملی کردهاند!
پیش از هر چیز آنها اخطار دادهاند که این کار ممکن است به سلامت لپتاپ شما صدمه وارد کند، پس اگر یک لپ تاپ نوی گرانقیمت دارید، هیچ وقت این آزمایش را روی انجام ندهید. باید در نظر داشته باشید که کار کردن لپ تاپ با باتریهای AA به این معنی نیست که همه چیز به خوبی و خوشی انجام شده و فشاری به سختافزار لپ تاپ وارد نمیآید.
برای انجام این کار شما باید نخست بدانید که لپ تاپتان با چه ولتاژی کار میکند و با چه میزان جریانی کار میکند، با بعضی از برنامههای میشود، میزان جریان مورد نیاز را پیدا کرد، در لینوکس هم با رفتن به مسیر /proc/acpi/battery میتوانید به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید.
باید در نظر داشته باشید که لپتاپ تحت شرایط مختلف مثل بودن در حالت خواب sleep، یا اجرای DVD و برنامههای مختلف، به میزان جریان الکتریکی متفاوتی نیاز دارد. بنابراین باید نخست این میزان جریان را محاسبه کنید، چون حتما بر تعداد باتریهای مورد نیاز و نحوه مناسب سیمکشی و اتصال آنها به هم تأثیر میگذارد.
مشخص است که با بستن «سری» باتریها به هم ولتاژ بیشتری به دست میآورید و با بستن پارالل انها به هم میزان جریان بیشتری حاصل خواهد آمد و در ضمن طول عمر باتریها هم بیشتر خواهد شد.
بچههای سایت FunnyHacks در تجربه خود با استفاده از دو ست ۱۰ تایی باطری توانستند یک لپتاپ را روشن کنند.
۱۰ باطری که در هر یک از این ستها به صورت سری بسته شده بودند، ۱۰ ضرب در ۱٫۲ ولت یعنی معادل ۱۲ ولت، ولتاژ ایجاد میکردند. این ۱۲ ولت گرچه از ولتاژی که یک آداپتور لپتاپ دارد پایینتر است، اما میتواند لپتاپ را روشن نگاه دارد.
از سوی دیگر از نظر شدت جریان، هر ست دو هزار میلی آمپر بود، پس دو ست معادل چهار هزار میلی آمپر برق داشتند که برای روشن نگه داشتن لپ تاپ برای ۴ ساعت کافی بودند!
نویسندگان این مقاله تأکید میکنند که علاوه بر خطر از دست رفتن لپتاپ، اینگونه موازی بستن باطریها به هم و استفاده از آنها باعث گرم شدن فوقالعاده پک باطریها میشود و حتی احتمال آتشسوزی دارد.
اما اگر شما هم مثل من کنجکاو بودید که بدانید آیا با باتری قلمی هم میشود هم لپ تاپی را روشن کرد، طبق این آزمایش باید بگوییم، بله! با حدود ۲۰ باتری میشود لپ تاپی را با ریسک برای مدتی روشن نگاه داشت!
ویدئوی این آزمایش را در اینجا ببینید.
ممکن است باتریهای AA برای روشن نگاه داشتن لپتاپ ها مناسبت نباشند، اما از آنها واقعا میشود برای روشن کردن گجتهای کوچکتر مثل آیدیوایسها استفاده کرد، برای این کار وسایل مخصوصی طراحی شدهاند، مثلا Quickertek Little Black Boxکه تنها ۲۹ دلار قیمت دارد، میتواند به صورت ایمن با توجه به مدارهای خود این کار را برایتان انجام بدهد.
البته همان طور که میدانید انبوهی از شارژرهای مناسب برای گجتها در بازار هستند، مثلا در اینجا من به مدل ده هزار میلی آمپری satechiمیخواهم اشاره کنم که با قیمت حدود ۶۰ دلار هم پرتابل و هم کارا به نظر میرسد.
اما حالا فرض کنید که به جای بکری رفتید و همه شارژ خود گجت، شارژهای پرتابل و باطریهای AA را از دست دادید، آن وقت باید چه کنید؟
برای این مشکل هم راه حلی وجود دارد، مثلا nPower PEGکه حدود ۱۷۰ دلار قیمت دارد، میتواند انرژی جنبشی شما را به انرژی الکتریکی تبدیل کند. پس طی کوهنوردی میتوانید با خیال راحت مطمئن باشید که شارژ برای گجت خواهید داشت! تنها کاری که باید بکنید این است که این وسیله را به کولهپشتی یا لباس خود ببندید.
آگهی:
فروش ویژه دامین های خاص دات کام و دات آی آر
تعداد محدودی دامین ارزشمند و کاربردی با قیمت های عالی و باورنکردنی
http://mrweb.irپذیرش آگهی متنی و تصویری در نشریه خوارزمی