در مورد سرقت هویت و رمزهای اینترنتی کیلاگرها (Keyloggers) یکی از مهمترین نقشها را بازی میکنند. اگر تاکنون اکانتهای شما به سرقت رفته باشد (مثلا اکانت فیسبوک، جیمیل، فرومها و…) و شما متوجه نشدهاید که این سرقت چگونه انجام شده است، احتمال کار کیلاگرها بسیار بالاست. کیلاگرها بسیار خطرناک هستند و کسی از شر آنها درامان نیست. در پست امروز شما را با کیلاگرها آشنا خواهیم نمود و اینکه چگوه مراقب باشید تا از شر کیلاگرهای سخت افزاری در امان باشید و در پست آینده شما را با روشهایی آشنا خواهیم نمود که میتوانید توسط آنها از شر کیلاگرهای نرم افزاری نیز رهایی یابید.
اما کیلاگر چیست؟
من آنها را عفونت کامپیوتری مینامم! این برنامههای مخرب برروی کامپیوتر شما نشسته و تمام کلیدهایی که در سیستمتان وارد میکنید را ذخیره خواهند کرد. این برنامهها تمام کلیدهایی که شما فشار دهید را ذخیره کرده و آنها را به سروری خانگی ارسال خواهند کرد. و با استفاده از این اطلاعات هکرها میتوانند به راحتی اکانتهای شما را شکسته و وارد آنها شوند.
انواع کیلاگرها
باید بدانید که کیلاگرها به دو دسته سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم میگردند. یک کیلاگر نرم افزاری برنامهای است که مانند دیگر نرم افزارها برروی کامپیوتر شما نصب میگردد. آنها مخفی هستند و هه چیز در پس زمینه سیستم عامل انجام خواهد شد. در بیشتر موارد این برنامه ها کلیدهای ذخیره شده را درون یک فایل ذخیره کرده و آنها را از طریق اینترنت به هکر ارسال میکنند.
و کیلاگرهای سخت افزاری، قطعاتی هستند که از طریق پورتهای مختلف مانند usb برروی کامپیوتر سوار میشوند. این گونه کیلاگرها نیازی به نصب برنامه نداشته و تمامی عملیات را برروی حافظه داخلی خودشان ذخیره مینمایند. شناسایی این مدل از طریق برنامههای کامپیوتری بسیار سخت است اما میتوانید با نگاهی به سخت افزار کامپیوتر آنها را شناسایی نمایید. تنها کافیست نگاهی به پشت کیس خود انداخته و اگر قطعاتی مانند تصاویر زیر دیدید به جاسوسی برروی کامپیوتر مطمئن شوید. مراقب باشید چون ممکن است این قطعات برروی کامپیوترهای عمومی مانند کافینتها هم سوار شده باشند.
آگهی:
پذیرش آگهی متنی و تصویری در نشریه خوارزمی