پیشازاین گوشیهای هوشمند برای تقلب استفاده میشدند و نگرانی از جانب ساعتها وجود نداشت. اما اکنون ساعتها نیز در حال هوشمند شدن هستند و این مسئله باعث نگرانی برخی دانشگاهها شده است.
هماکنون ساعتهای هوشمند جای خود را در بازار پیداکردهاند. بهزودی ساعت اپل نیز به جمعشان میپیوندد و این پتانسیل وجود دارد که با ورود ساعت اپل به بازار، ساعتهای هوشمند بسیار فراگیرتر از الآن بشوند. ساعت اپل میتواند رقابت اپل با شرکتهایی مثل سامسونگ، سونی، الجی و … را به ساعتهای هوشمند بکشاند و این رقابت روزبهروز باعث بهبود کارایی و فراگیر شدن این ساعتها بشود. گسترش سریع ساعتهای هوشمند باعث شده برخی از دانشگاهها بهکلی استفاده از ساعت را ممنوع کنند تا دانشجویان از این ساعتها برای تقلب استفاده نکنند.
دانشگاه لندن و دانشگاه سیتی یونیورسیتی لندن پیش از اینکه ساعتهای هوشمند فراگیر شوند، بهکلی استفاده از ساعت را سر جلسهٔ امتحان ممنوع کردهاند. چون در آینده معلوم نخواهد بود چه کسی ساعت هوشمند و چه کسی ساعت معمولی در دست دارد.
ساعتهای هوشمند، دستگاههای ارتباطی متصل به اینترنت هستند و با گوشیهای افراد نیز ارتباط دارند. لذا وقتی کسی به ساعت هوشمندش نگاه میکند، نمیتوان تشخیص داد که جواب سؤالها را میبیند یا فقط میخواهد از زمان باقیمانده مطلع شود.
امروزه بسیاری از وسایل ما در حال هوشمند شدن هستند. ابتدا گوشیهای موبایل، سپس عینک و اکنون ساعتهای هوشمند تولیدشدهاند. شاید بهتر باشد بهجای ممنوعیت همهٔ اینها، سیستم ارزیابی و امتحانات را هوشمندانهتر و مطابق پیشرفتهای روز طراحی کنیم.
پذیرش آگهی متنی و تصویری در نشریه خوارزمی